Hej! Jag heter Anders Hesselgren och är skapare av Equine Orthopedic System och grundare av HOOF IN MOTION.

Jag har i hela mitt yrkesliv arbetat som hovslagare för flera av världens främsta travtränare. Jag har även haft förmånen att sko åt flera framgångsrika ryttare inom hoppning och dressyr.

0760 28 20 11 – anders@hoofinmotion.se 

”Forskning visar att belastningsskador oftast är kopplat till hovformen och rörelsemönstret.”

Min övertygelse är att behandlingar av rörelseapparaten är en konstgjord andning om du inte först säkerställer att hästen är i rätt balans och rörelsemönster innan man vidtar veterinär- eller alternativa behandlingar. Samarbeten med veterinärexpertis har och alltid haft en central punkt för alla mina innovationer. Stödet från många välkända veterinärer har också varit en stor inspirationskälla för att uthålligt driva mina projekt.

För att förstå skadors uppkomst måste forskningen göra ett paradigmskifte till att också fokusera på det enda som direkt kan påverka rörelsemönstret – Vilka är i kombination beslag, hovvinklar, överrullning och fäste.

”Jag har fått förtroendet som hovslagare för många topptränare och fått fixa balansen på många av världens bästa hästar”