”Jag arbetar för ett paradigmskifte”

Hej! Jag heter Anders Hesselgren och är skapare av Equine Orthopedics System och grundare av HOOF IN MOTION. Jag har i hela mitt yrkesliv arbetat som hovslagare för flera av Sveriges främsta tränare. 

Jag har även haft förmånen att sko åt flera framgångsrika ryttare inom hoppning och dressyr.

Min livspassion är hästar och att utveckla innovationer och metoder som radikalt minskar skador hos hästar utan att hämma prestationen.

Min inställning är att behandlingar och metoder som behandlar skador i rörelseapparaten är en konstgjord andning om du inte först säkerställer att hästen är i rätt balans och rörelsemönster innan man vidtar veterinär- eller alternativa behandlingar. Samarbeten med veterinärexpertis har och alltid haft en central punkt för alla mina innovationer. Stödet från många välkända veterinärer har också varit en stor inspirationskälla för att uthålligt driva mina projekt . 

För några år sedan drev jag ett forskningsprojekt med syfte att testa fram nya hästskor och kartlägga balanspunkterna som påverkar hästens rörelsemekanik. Hästarna köptes in billigt eller skänktes till projektet.

Projektet kom att förknippas med Jasper Lane som var utdömd med gaffelbandsskador på båda bakbenen. Efter rehab-träningen gjorde han comeback som 10-åring och gick från ”noll” till världseliten på drygt ett år. Jasper Lane tog ett 10-tal uppmärksammade segrar, varav tre V75-segrar. Våra övriga hästar kom också med allvarliga skador och lyckades springa in 700 000 kr, hästar som Kobold, Vector Du Ling och Crown Kemp. 

Jasper Lane tävlade i flera internationella lopp som Olympiatravet (5:a), Sweden Cup (4:a), Prejs Der Giganten (5:a), Sex V75-finaler. Jasper Lane tjänade totalt 2,4 miljoner kr från 10-åring till 12 års ålder. Totals tjänade Stall HOOF IN MOTION drygt 3 miljoner kr.

Läs mer i Nyhetsklipp