Om Anders Hesselgren

Tjenare, jag heter Anders Hesselgren och har arbetat som hovslagare för Stig H Johansson, Sören Nordin, Tommy Hanné, Stefan Hultman för att nämna några. Jag har fått förmånen att sko åt flera framgångsrika ryttare inom ridsporten inom hoppning, dressyr och galopp.

Jag har också fungerat som tränare för HOOF IN MOTIONs egna hästar genom ett forskningsprojekt jag drev för några år sedan. Själv tycker jag det blev minst sagt framgångsrikt med tanke på att hästarna hade lagt tävlingsdojjorna på hyllan och var skadade – Nu planerar jag för ett nytt projekt, betydligt roligare och inte så affärsmässigt.

Hästskoprojektet

För några år sedan drev jag ett eget forskningsprojekt med syfte att testa fram nya hästskor och kartlägga balanspunkterna som påverkar hästens rörelsemekanik. Hästarna köptes in billigt eller skänktes till projektet. Med ny teknik på hovarna sprang hästarna in under tre år in närmare – 3 miljoner kr!

Projektets bästa häst Jasper Lane kom med dubbla gaffelbandsskador. Efter rehab-träningen gjorde han comeback som 10-åring och gick från “noll” till världseliten på drygt ett år. Jasper Lane tävlade i flera internationella lopp som Olympiatravet (5:a), Sweden Cup (4:a), Prejs Der Giganten (5:a), Sex V75-finaler. Jasper Lane tjänade totalt 2,2 miljoner kr som 10-åring till 12 års ålder.

Nyhetsklipp